Величието на Русия – Москва и Санкт Петербург , Белите нощи / дати 13.06 , 20.06 и 04.07


Дестинация:

Престой: 6 нощувки

Транспорт: самолет

Оферта №: 36508


Цена: от 2550 лв


ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ – МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ, БЕЛИТЕ НОЩИ

13-19 ЮНИ,САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ОТ СОФИЯ

20-26 ЮНИ ,САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ОТ СОФИЯ

04-10 ЮЛИ,САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ОТ СОФИЯ

Цена : 2550 лв на човек в двойна стая

 

 

Програма на екскурзията:
1 ден.
Излитане от София Терминал 2 в 15:10ч с авиокомпания България Еър за Москва.Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 18:05ч. Посрещане и трансфер до хотелИзмайлово Делта 4*. Настаняване в стаи категория премиум бизнес. Нощувка.
2  ден.
Закуска.
Панорамна обиколка на български език на Москва:
Червенияплощад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени,изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а- най-старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия,Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская,Сталинските небостъргачи и др.
Обяд в ресторант в града
.
Обзорна екскурзия набългарски език в Третяковската галерия
– разглеждане на нейната уникална колекция,създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан,Репин, Шишкин и др. Връщане в хотела (продължителност на програмата около 8 часа).Нощувка.
3 ден.
Закуска.
Екскурзия на български език в Кремъл
– архитектурния комплекс,Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Благовещенскияи Архангелския събор.
Посещение на Оръжейната палата
– Московски музей-съкровищница, част от комплекса на Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняватцарски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарениот чуждестранни посолства.
Обяд в ресторант в града
.
Екскурзия до Двореца и ПаркаЦарицино.
Царицино е един от най-красивите извънградски дворци на Москва с прекрасенпарк, любим на всички московчани. Построен преди 400 години по заповед на ЕкатеринаВтора, дворецът впечатлява с характерната си архитектура и изкусно проектиран парк.Разходка в дворцовия комплекс и сред парка с неговите прекрасни алеи, романтичнипавилиони, езера, артистични мостчета, арки и др. Продължителност на програмата – 8часа. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
4 ден.
Закуска. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростен влак Сапсан – вторакласа. Пристигане, посрещане. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Дипломат 4*.
Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език:
Невски проспект,Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исаакиевския площад, събораСмолни, Спас на Крови, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков,крайцера „Аврора” и др.
Посещение на Петропавловската крепост
– историческипаметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703 год., от която водиначалото си градът Петербург. Разглеждане на територията и посещение на Петро-Павловския събор. Интериорът на Събора наподобява парадна зала на дворец. В него саизложени белокаменните саркофази на императорите и императриците на Руската империя.Трансфер до хотела. Нощувка.
5 ден.
Закуска.
Посещение на Храма Спас на крови,
построен на мястото на
покушението срещу император Александър Втори.Интериорът на храма е покрит свеликолепни мозайки, дело на най-известните руски живописци – Харламов, Васнецов и др.Обяд в ресторант в града.
Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език вЦарско село
– лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининскиядворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителнареставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца.(продължителност напрограмата около 8 часа) Трансфер до хотела. Нощувка. 23:00ч.
По желание:
Нощнаразходка „Развод мостов , която включва автобусна нощна екскурзия на Санкт Петербург иатрактивна екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург,
по време на която се наблюдава вдигането на мостове на р. Нева. Включени трансфери от идо хотела. Цена – 99 лв на турист при минимум 15 туриста.
6 ден.
Закуска.
Екскурзия на български език в Юсуповски дворец
– имението наизвестния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в коитоса се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплекснаекскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството наРаспутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление от 1916 г. Обяд вресторант в града.
Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф
-извънградският дворец на Петър Първи, превъзх.ождащ по великолепие френския Версай,наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг.
Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец.
Разглеждане наНижний парк. Свободно време в Петерхоф. Връщане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела(продължителност на програмата около 9 часа). Нощувка.
7 ден.
Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00ч.
Обзорна екскурзия секскурзовод на български език в Ермитажа
(основна сграда) – грандиозен дворцовансамбъл и официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II.В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура,само оригинали. Свободно време. Трансфер до летището за полет Санкт Петербург – София на България Еър в 19:20ч, пристигане в 22:50ч.
Полетното разписание е в местни времена.
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на провеждане наекскурзионната програма

 

ВАЖНО:
Настаняването е в градски хотели, за разлика от ваканционните, стандартните стаи сас квадратура 19-21 кв.м., което не предполага комфортно настаняване на 3-мавъзрастни. Настаняване на 2 възрастни + 1 възрастен (над 13г.) на допълнителнолегло е съответно: в хотел Дипломат в стая супериор, в хотел Делта – в стая лукс при потвърждение на наличност.

 

Условия за резервация:
Депозит – 35%
Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване
Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи. В случай, ченеобходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи,платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ,ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34 до 15 дни преди датата напътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му севъзстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капаротобез да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

 

Цената включва :
самолетен билет София – Москва – Санкт Петербург – София на а/к България Еър свключен чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг,
3 нощувки със закуска в хотел Измайлово Делта 4* в Москва в стаи премиум бизнес
3 нощувки със закуска в хотел Дипломат 4* в Санкт Петербург в стандартни стаи
2 обяда в ресторанти в Москва
2 обяда в ресторанти в Санкт Петербург
трансфери летище-хотел-летище
описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език
входни такси за посещаваните музеи и дворци по програмата
слушалки по време на екскурзионната програма
медицинска застраховка (с покритие 50000 €)
тур-лидер, представител на туроператора
Обяди: 4-степенно меню + кафе/чай, мин. вода

 

Цената не включва :
Задължително се заплаща: стойността на руската виза за български граждани със срокза издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 120 лв. – необходиме задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат. В случай на промяна на условията на пътуване до
Русия с цел туризъм и изваждането на виза/ въвеждане на електронна виза илидруго/, туристите ще бъдат своевременно уведомени.
Задължително доплащане за медицинска застраховка за туристи над 65 год – 20 лв. натурист
Застраховка отмяна на пътуване – препоръчителна – 120 лв на турист.

Допълнителни екскурзии по желание:
Автобусна нощна екскурзия на Санкт Петербург+ екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, повреме на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева
, цена – 99 лв на записантурист при минимум 15 записани туристи.

 

 

02 953 36 72
[email protected]
0888 362 612
0884 660 690