УИКЕНД В РИМ- ПАКЕТНИ ЦЕНИ ОТ 169 евро /включени полети, такси и хотели-топ център/!


Дестинация:

Престой: 3 или 4 нощувки

Транспорт: самолет

Оферта №: 28253


Цена: от 169 евро


НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ ЗА  УИКЕНДИ В РИМ, С ВКЛЮЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ, ЛЕТИЩНИ ТАКСИ,  3 – 4  или 5 НОЩУВКИ В  ОТЛИЧНИ ХОТЕЛИ- СУПЕР ЛОКАЦИЯ!!! 

 

*ВЪЗМОЖНОСТ ЗА БЕЗПЛАТНА СМЯНА НА ДАТА, ПРИ ВЕЧЕ ИЗДАДЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ!

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ  от 

169 евро с 3 нощувки

189 евро с 4 нощувки

 

НАЙ-ДОБРИТЕ ОФЕРТИ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2020 и ЯНУАРИ 2021!

 

Всички хотели, предложени в офертата са многократно изпитани, с много добри условия, разположени в историческия център на Рим, на пешеходно разстояние от най-известните забележителности. Не се налага да използвате градски транспорт, за да разгледате града. Това ви спестява време и усилия. И най-важното,за всяка дата, предлагаме по два хотела, така че сами да направите своя избор!

 

 

ЦЕНИТЕ СА в евро на човек и включват:

 • Двупосочен самолетен билет за директен полет София – Рим – София
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
 • 3 или 4 нощувки със закуски в 3*/4*  хотели -локация: ИСТОРИЧЕСКИ  ЦЕНТЪР
 • 1 ръчен багаж с максимални размери: 40 см х 20 см х 25 см

 

Цената не включва:

 • Приоритетно качване: 50 лева на човек в двете посоки. Позволява Ви да качите на борда два броя ръчен багаж: 1 чанта до 10 кг с размери 55 см х 40 см х 20 см и 1 малка с размери 40 см х 20 см х 25 см
 • Чекиран багаж – до 20 кг:  110 лева в двете посоки/заплаща се при резервация/
 • Такса за запазени места в полетите и ранно чекиране – по 20 лева на човек, в двете посоки/заплаща се при резервация/.  В случай, че не желаете да запазим места, чекирането и получаването на бордните карти, може да бъде извършено най-рано 48 часа, преди датата на полета.
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро: 7 – 8 лева на човек /за лица до 65 години/.
 • Билети за шатъл автобус: летище-гара Термини-летище: 10 евро в двете посоки/закупуват се на място/ или индивидуален трансфер/с шофьор/: 50 евро на човек, в двете посоки
 • Допълнителни екскурзии/по-долу в офертата/
 • Туристическа такса в Рим (4 евро на човек на ден,  заплаща се на рецепцията на хотела)

 

*ВАЖНО!!!  Свободните места на ПРОМОЦИОНАЛНА цена за всяка конкретна дата са ограничени!  Заложената цена на самолетния билет е към дата 26.11.2020. При резервация, цената подлежи на препотвърждение!

По-ранното закупуване на самолетните билети, гарантира запазване на най-ниската пакетна цена!

 

*можем да предложим пътуване и за други, удобни за Вас дати, и програма с  повече нощувки по ваш избор и хотели  3*/4*/5*.

 

ДАТИ и ЦЕНИ :

 

ДЕКЕМВРИ 2020 – ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА:

23.12 – 27.12.2020 / 4 нощувки – хотел Assisi 3*: 199 евро или хотел Boutique Trevi 4*: 229 евро! КОЛЕДА!

27.12 – 30.12.2020 / 3 нощувки – хотел Assisi 3*: 199 евро или хотел Eliseo 4*: 219 евро!

30.12 – 03.01.2021 / 4 нощувки – хотел Eliseo 4*: 239 евро! НОВА ГОДИНА!

 

ЯНУАРИ 2021 – ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА:

10.01 – 13.01.2021 / 3 нощувки – хотел Assisi 3*: 179 евро или хотел Boutique Trevi 4*: 209 евро!

13.01 – 17.01.2021 / 4 нощувки – хотел Assisi 3*: 189 евро или хотел Boutique Trevi 4*: 229 евро!

17.01 – 20.01.2021 / 3 нощувки – хотел Assisi 3*: 169 евро или хотел Boutique Trevi 4*: 209 евро!

20.01 – 24.01.2021 / 4 нощувки – хотел Assisi 3*: 179 евро или хотел Rome Kings Suite 3*: 209 евро!

24.01 – 27.01.2021 / 3 нощувки – хотел Assisi 3*: 169 евро или хотел Boutique Trevi 4*: 209 евро!

27.01 – 31.01.2021 / 4 нощувки – хотел Assisi 3*: 189 евро или хотел Boutique Trevi 4*: 229 евро!

 

Полудневни пешеходни обиколки на Рим с лицензиран екскурзовод на български език – цена при минимум 2-ма туриста: 60 евро на човека.   При 4 човека:  40 евро,  при 6 туриста: 30 евро

 

Панорамна разходка

От Колизеума до Капитолийския хълм и театъра на Марцел

Разходката включва някои от символите на Вечния град като Колизеума, Капитолийския хълм, площад Венеция и театъра на Марцел. С малко въображение ще се върнем назад  във времето и ще се опитаме да разгадаем как са живяли древните римляни и какво се е случвало по улиците на Рим. Античните руини ще оживеят и ще ни разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата.  Опознавайки тези места, постепенно се убеждаваме, че няма друг град, който може да подари за кратко време толкова разнородни емоции, които са и носител на съхранена през вековете безценна информация из различни области на науката, изкуството и обществения живот.

Важно: Разходката включва и посещение на Базиликата „Св. Климент”с гроба на св. Константин-Кирил.

 

Античен Рим

 •  Посещение на  Колизеума с предварителна резервация, за да се избегнат опашки и губене на ценно време
 •  Римския форум и Императорските форуми
 • Палатинския хълм, с руините на императорските дворци и панорамните тераси към Авентинския и Капитолийския хълм, и Римския форум
 • Триумфалните арки на Тит, Септимий Север и Константин Велики
 • Римския Сенат
 • Базиликите Емилия,  Юлия и на Максенций, и руините на най-прочутите езически храмове: на Венера и Рим, на пазителката на домашното огнище Веста, на Кастор и Полукс, на Сатурн и Храма на Съгласието.

В Амфитеатъра на Флавиите, ще чуете любопитни факти за гладиатори, морски битки, смъртни наказания и ще научите как е протичал един ден на арената. Ще разберете колко огромна роля е играела пропагандата в историята на Вечния град и защо Колизеумът – този безспорен символ на Рим, се издига точно на мястото, където го виждаме днес. След кратка пауза при Триумфалната арка на император Константин Велики ще се качим на Палатинския хълм, откъдето започва историята на Рим – градът, наречен на латински „Капут мунди” („Господар на света”). Разходката продължава по Римския форум – административен, религиозен и политически център в древността: „най-великата развалина на света”, както го нарича гениалният Гьоте. Ще узнаете много интересни факти за живота на римляните, за техните нрави и с малко въображение руините ще оживеят пред вас и ще ви разкажат за един отдавна отминал, но все още изпълнен с очарование свят.

Важно: За тази програма се препоръчва предварителна резервация чрез следния уеб сайт: www.coopculture.it

 

Най-известните римски фонтани и площади

Площад Испания , Фонтана „Треви”,  Пантеона и площад Навона

Разходката ще обхване най-прочутите барокови фонтани и площади на този уникален град с хиляди лица. Ще чуете любопитни факти и ще откриете много тайни за отношенията на най-известните представители на римския барок Боромини и Бернини и тяхното съперничество. Началото на ХVII век за Рим е изключителен артистичен период: революция в изкуството бележи натурализмът на Караваджо, от друга страна тримата художници Карачи от Болонската школа следват академичната традиция, а творчеството на Рубенс проправя пътя на стила „барок”. През  ХVII век Рим е арена на съревнование и място, където се концентрират творческите търсения на художници, скулптори и архитекти от цяла Европа. Ще посетим Пантеона, който ще ви изуми с уникалната си архитектура. Вътре се съхраняват съкровища на изкуството, там се намира и гробът на Рафаел Санцио. Разходката включва прочути църкви, фонтани и пиаци. Крайната точка е площадът „Кампо де Фиори” – там в миналото са се извършвали публични смъртни наказания, а сега е едно от най-живописните места в Рим.

 

Ватиканските музеи и базиликата „Свети Петър”

Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръцко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър”.

Важно: Ако желаете да избегнете опашките, резервирайте вашето посещение предварително на официалния сайт на
музеите: mv.vatican.va

 

 

Хотели по програмата:

 

Хотел Assisi 3*

https://www.hotelassisiroma.it/en/

Хотел Assisi се намира на 200 метра от гара Термини и е точно зад ъгъла на спирката на автобуса до летището. Вкусна италианска закуска на шведска маса е включена в цената.

Хотелът предлага обществени места включващи бар, трапезария за закуска и лоби.

Рецепцията е винаги отворена и персоналът на Assisi може да Ви помогне с резервацията на кола под наем, такси, екскурзии и много други. Безжичен достъп до интернет е на разположение.

Хотелските стаи в Assisi са добре поддържани и тихи. Всички те са оборудвани с телевизори и сейфове.

 

Хотел Boutique Trevi 4*

https://www.boutiquehoteltrevi.it/en/ 

Разположен само на 50 метра от фонтана Треви и на 5 минути пеша от Пантеона, бутиков хотел Треви се помещава в историческа сграда в центъра на Рим. Той предлага елегантни и климатизирани стаи с безплатен Wi-Fi.

Хотел Trevi се намира на отлично място, на 150 метра от известната търговска улица Виа дел Корсо. Разположена на 8 минути пеша, гара Barberini предлага директни линии до Ватиканските музеи и Испанските стъпала.

Всички стаи са с изискани мебели и луксозни материали. Всяка от тях има телевизор и минибар, а суитите са с отделен кът за сядане и тераса.

Гостите могат да закусват на шведска маса всяка сутрин, а персоналът с удоволствие ще препоръча атракции и ресторанти в района. Всички гости получават безплатна карта на Рим.

 

Hotel Impero 3*

https://www.hotelimperorome.com/

Hotel Impero се намира само на 300 метра от жп гара „Термини“ в Рим. Разполага с мебелирана тераса с изглед към покривите на Рим и близкия Оперен театър.

Хотелът е само на 15 минути пеша от Колизеума и Римския форум. Известната търговска улица „Виа Национале“ и метростанция Repubblica са на 250 метра.

Климатизираните стаи разполагат със самостоятелна баня, под от дърво, минибар и сателитна телевизия. В някои стаи има собствен балкон.

Всеки ден се сервира разнообразна закуска на шведска маса, включваща пресни плодове, колбаси и домашно произведена храна.

В хотела има също конферентна зала, а персоналът е на разположение 24 часа в денонощието. Те могат да препоръчат ресторанти и винени барове наблизо и да резервират билети за музеи.

 

Hotel Marco Polo 3*

https://www.hotelmarcopoloroma.com/en/

Marco Polo е приветлив и комфортен хотел, разположен само на 150 метра от гара Termini, откъдето има редовни връзки до летището и всички други части на града. Колизеумът е само на 2 спирки с метрото.

Любезните служители на хотел Merco Polo Rome говорят английски език и са винаги на разположение за съдействие.

Закуската се сервира на бюфет.

 

 

Hotel Tre Stelle 3*

www.hoteltrestelle.it

Хотел Tre Stelle е точно до метростанция Castro Pretorio в Рим, на кратко разстояние пеша или на 1 спирка с метрото от гара Термини. Всички стаи са оборудвани с климатик.

Отсядайки в Тре Stelle ще разполагате с отлични връзки с автобусите и линиите на метрото до различни части на Рим.

Хотелът предлага пералня и рум-сървиз.

В околността ще откриете супермаркети, банки и ресторанти на достъпни цени.

 

Хотел Principe di Piemonte 3*

http://www.hotelprincipedipiemonte.com/

Principe di Piemonte е семеен хотел, разположен в близост до римската гара Термини. Предлага безплатна континентална закуска на шведска маса и безплатни карти на града. Трансферите до летището, както и различни влакове и автобуси, тръгват в близост до Principe. Метростанция Vittorio Emanuele се намира на по-малко от 5 минути пеша от хотела и осигурява директна връзка до Ватикана и Испанските стъпала. Персоналът на хотел Principe di Piemonte владее различни езици и е винаги на разположение. Хотелът има също 24-часов бар-салон. Стаите са оборудвани с климатик и минибар.

 

Hotel Regio 3*

http://regio.tophotelsrome.com/

Хотел Regio се намира на 5 минути пеша от жп гара Термини и е заобиколен от различни ресторанти, в които можете да се насладите на традиционни за Рим специалитети и интернационална кухня. Той предлага лоби с отпускаща атмосфера и климатизирани стаи с LCD телевизор.

Стаите са традиционно обзаведени. Във всяка Ви очакват самостоятелна баня със сешоар и комплект тоалетни принадлежности.

В трапезарията на партерния етаж се поднася ежедневна закуска на шведска маса.

Piazza Della Repubblica е на 500 метра от хотела. Колизеумът е на 2 спирки с метрото по линия B. Фонтан ди Треви е само на 1 400 m.

 

Hotel San Remo 3*

http://www.sanremoroma.com/

Хотел San Remo е разположен в квартал Република, само на 300 метра от операта в Рим. Предлага семпли климатизирани стаи с минибар и самостоятелна баня.

Закуската в хотел San Remo включва пресни сладкиши, зърнени храни, капучино или билков чай. При заявка и срещу заплащане се поднася безглутенова закуска.

Хотел San Remo е на 400 метра от жп гара Термини и от площад Република. Колизеумът е на 15 минути пеша.

Гара Термини е прекрасен избор за хора, интересуващи се от Паметници, Архитектура и История.

Колизеум е само на 1 150 m.

 

Hotel Locanda del Manzoni 3*

http://la-locanda-del-manzoni.tophotelsrome.com/en/

La Locanda Del Manzoni е разположен в бивш манастир между базиликите Сан Джовани ин Латерано и Санта Кроче ин Джерусалем. Метростанция Manzoni е на 50 метра.

Хотелът впечатлява с високи сводести тавани и мраморни стълби. Оборудването на всички стаи включва LCD телевизор със сателитни канали, климатик с индивидуално регулиране и самостоятелна баня с душ и сешоар.

Сервира се разнообразна закуска на шведска маса. При хубаво време тя се поднася на верандата в градината на покрива.

La Locanda предлага безплатен Wi-Fi. Той предоставя и зона с безплатен достъп до интернет на денонощната рецепция.

Хотелът е на 1,5 километра от жп гара Термини в Рим. Колизеумът е на 10 минути пеша от хотела.

Гара Термини е прекрасен избор за хора, интересуващи се от Паметници, Архитектура и Древни забележителности.

 

Hotel Andreotti 3*

http://www.hotelandreotti.it/

С луксозен интериор в класически стил и индивидуално обзаведени стаи, хотел Andreotti се намира в центъра на Рим, на 5 минути пеша от гара Термини. Предлага безплатен достъп до Wi-Fi интернет и богата закуска на шведска маса.

Всички стаи са шумоизолирани и обзаведени с класически или модерни дървени мебели. Всички са оборудвани с LCD телевизор със сателитни канали и електрическа кана с безплатни чай и кафе.

На закуска можете да се насладите на разнообразни ястия на шведска маса, включващи сладкиши, както и солени храни като бъркани яйца и бекон. Персоналът е на разположение по всяко време на денонощието и може да Ви препоръча местни ресторанти наблизо.

Хотел Andreotti е на 20 минути пеша от Испанските стъпала и фонтана Треви. Автобусите и метрото от гара Термини Ви свързват с всички останали части и забележителности в Рим.

 

Hotel Rimini 3*

http://www.hotelrimini.com/

Хотел Rimini е централно разположен на улица Via Marghera в Рим, на 100 метра от входа на жп гара Термини, откъм страната, откъдето тръгват трансферите за летището. В целия хотел има безплатен Wi-Fi.

Всички стаи в хотел Rimini са оборудвани с климатик и самостоятелна баня с вана/душ. Някои от стаите разполагат също с балкон с изглед към града.

Панорамната трапезария за закуска на хотел Rimini се намира на 5-ия етаж и предлага уникални гледки към Вечния град. Тук можете да се насладите на топли и студени ястия на шведска маса.

Разположената на няколко крачки метростанция Termini осигурява достъп до Испанските стъпала, а също до Колизеума и до музеите на Ватикана. Персоналът с радост ще Ви съдейства да се включите в туристически обиколки на града и ще се резервира за Вас такси.

 

Hotel San Marco 3*

http://www.hotelsanmarcoroma.com/

Хотел San Marco е на 10 минути пеша от главната гара Термини в Рим и съвсем близо до метростанция Castro Pretorio В цената на стаите влиза щедра закуска на бюфет. Приветливият, многоезичен персонал е винаги на разположение на рецепцията в хотел San Marco. Хотелът разполага също с фоайе и бар. San Marco предлага чисти стаи на достъпни цени, с климатик, сателитна телевизия и минибар. Сутрин са на разположение при поискване американска и континентална закуска.

 

Hotel Paris 3*

http://www.hotelparisroma.it/

Хотел Paris е удобно разположен между централната гара на Рим и Колизеума. Хотелът има отлични връзки с метрото и автобусите, което гарантира бърз достъп до всички забележителности на Рим.

Хотелът се намира на тиха уличка, която води към Виа Национале с нейните магазини, барове и ресторанти. Виа Национале се простира до Пиаца Венеция и Римския форум.

Любезният многоезичен персонал на хотел Paris осигурява професионално обслужване и е винаги готов да помогне. Може да разчитате на него за резервиране на екскурзия или трансфер или просто за съвет за ресторанти или забележителности.

Този хотел предлага високо качество и модерни стаи за гости на отлична цена. Той разполага със собствен бар, който сервира италиански и интернационални ястия, както и голямо разнообразие от напитки.

 

Hotel Tex 3*

https://www.hoteltexroma.it/

Хотел Tex се намира на метри от жп гара Термини, от която има връзка с метро, може да се вземе трансфер до летището, както и обществени автобуси. Всички стаи са със собствена баня и сателитна телевизия. Навсякъде е осигурен безплатен WiFi.

Стаите в този хотел са с под от паркет и мебели от светло дърво.

Закуската е включена в цената и се състои от разнообразни италиански сладкиши и кейкове, препечени филийки, конфитюри, яйца, колбаси, зърнени храни, кисело мляко, кафе, капучино, чай и плодови сокове.

Персоналът може да помогне с покупката и резервацията на билети, информация за работното време на музеите, туристически обиколки и резервации в ресторант. Осигурено е и помещение за съхранение на багаж.

 

Hotel Madison 3*

http://www.hotelmadisonrome.com/

Хотел Madison се намира точно срещу гара Термини в Рим, от която има линии на метрото и автобуси до всички райони на града. Хотелът предлага богата ежедневна закуска на шведска маса със сладки и солени блюда. Персоналът е на разположение денонощно.

Всички климатизирани стаи разполагат с плоскоекранен телевизор и минибар, който е безплатен през летните месеци. Всички имат собствена баня, а телевизорите в някои стаи са със сателитни канали.

Хотел Madison е с удобно местоположение за посещение на историческите забележителности на Рим, включително Испанските стъпала и фонтана Треви, които са на около 15 минути пеша. От гара Термини има влакове и маршрутни автобуси до римското летище Фиумичино.

 

Hotel Parker 3*

http://www.hotelparkerroma.it/

Хотел Parker се намира на 1 километър от римската жп гара Термини. Стаите са климатизирани, имат минибар и самостоятелен санитарен възел. Закуската е на шведска маса. Известите исторически паметници на Рим, като Колизеума и Римския форум, са само на 15 минути пеша от хотел Parker. Хотел Parker е в близост до някогашната градска Порта Маджоре, отдалечена на 200 метра. От Термини можете да се придвижите с метро по 2 линии, а също и с автобуси, за да стигнете до всяка точка на града.

 

Hotel Windrose 3*

http://www.hotelwindrose.com/

Хотел Windrose предлага супериорни, 3-звездни помещения за настаняване, само на пет минути пеша от жп-гара Термини. Персоналът е любезен и професионален. Хотелът има открита тераса. От хотела може да се стигне пеша до различни места в Рим като Колизеума и Испанските стъпала. В близост има метростанции и автобусни спирки. Всички стаи в Windrose са с безплатен Wi-Fi достъп, климатик и отопление. Те имат сателитна телевизия, минибар, сейф и мраморна баня. Всяка сутрин се сервира закуска на шведска маса.

 

Hotel Assisi 3*

https://www.hotelassisiroma.it/en/

Хотел Assisi се намира на 200 метра от гара Термини и е точно зад ъгъла на спирката на автобуса до летището. Вкусна италианска закуска на шведска маса е включена в цената.

Хотелът предлага обществени места включващи бар, трапезария за закуска и лоби.

Рецепцията е винаги отворена и персоналът на Assisi може да Ви помогне с резервацията на кола под наем, такси, екскурзии и много други. Безжичен достъп до интернет е на разположение.

Хотелските стаи в Assisi са добре поддържани и тихи. Всички те са оборудвани с телевизори и сейфове.

 

Hotel Corot 3*

https://www.hotelcorot.com/

Хотел Corot се намира на 100 м от гара „Термини“ в Рим, която предоставя връзка с влак, автобус и метро до града и летищата. Комфортните и модерни стаи имат безплатен WiFi и са с паркет.

Стаите в хотел Corot се отличава с модерен интериор и разполагат със сателитна Smart телевизия и климатик, а някои от тях разполагат с хидромасажна вана. Закуската се сервира от 07:00 до 10:00ч. и представлява богато съчетание от сладки и солени храни.

Рецепцията работи денонощно и разполага с бар и безплатен интернет терминал. На нея могат да се резервират различни екскурзии и трансфери.

 

Hotel Siracusa 3*

http://raelihotels.it/en/raeli-hotels/hotel-siracusa

Хотел Siracusa се намира срещу жп гара Термини в Рим. Той предлага климатизирани стаи и класически интериор. Базиликата Санта Мария Маджоре е на 10 минути пеша.

Стаите разполагат с плоскоекранен телевизор, мини хладилник и собствена баня, снабдена със сешоар и безплатни тоалетни принадлежности.

Площад Република се намира на 10 минути пеша от хотел Siracusa, а летище Чампино е на 25 километра.

Гара Термини е прекрасен избор за хора, интересуващи се от римски руиниархитектура и история.

 

Hotel Romantica 3*

http://hotel-romantica.tophotelsrome.com/en/

Хотелът с удоволствие посреща гостите в общо 14 стаи. Отделните етажи са достъпни без проблем с помощта на асансьор или стълбище. Удобствата включват съхранение на багаж, сейф, ресторант и бар. В общите части има безжичен достъп до интернет (срещу такса). Пристигналите с автомобил могат да ползват паркинга на хотелската база.

Предлагат се стаи с климатик и санитарен възел. Пълноценна нощувка в стаите осигурява двойно легло. За най-малките посетители са налице бебешки кошарки. Освен това има сейф. Пълноценната почивка се гарантира от достъп до интернет, телефон, телевизор и безжичен интернет. В прилежащия санитарен възел домакините са предвидили душ. Допълнително е наличен сешоар.

 

02 953 36 72
[email protected]
0888 362 612
0884 660 690

С използването на сайта автоматично приемате използването на "бисквитки". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close